КАК ДА ИЗВАЕМ СТРОЙНА ФИГУРА ЗА ЛЯТОТО

Лятната почивка е съвсем наблизо, а вие далеч не сте доволни от начина, по който изглежда тялото ви в бански костюм. Ние със сигурност не защитаваме изтощителните диети, защото те невинаги се оказват ефективни и често се отразяват на здравословното ни състояние и сме убедени във факта, че отслабването и тонизирането на организма отнема време и усилия! За да влезете във форма, са необходими поне 2-3 месеца упражнения във фитнеса по изготвена специално за вас програма, която е съобразена с особеностите на вашата структура и телесни показатели.

Включването на физическо натоварване действа положително на процеса на отслабване. Когато мускулите работят, те са в състояние на стрес, а за да се възстановят, горят калории. Освен това, така ще ги предпазите от разграждане.

Белтъчините /протеините/ са важна част от много биохимични процеси и основен елемент на мускулите. Когато не осигурявате на тялото си достатъчно протеини, то си ги набавя чрез разграждане на мускулите. Крайният резултат е отслабнало и меко тяло. Едва ли искате това.

5-habits-that-will-give-your-skin-a-vacation-from-summer-1-size-3

Промяната в хранителните навици и повишаването на физическата активност могат да ви донесат резултат в отслабването. Търпението също е важна част от постигането на ефект, заради липсата на строга диета. Диетите са много вредни и изтощителни за организма, важното е да се храним балансирано, да пием повече вода по-често и в по-малки количества. Тялото защитава своето оцеляване като забавя метаболизма си /обмяната на веществата/, за да запази енергията си. Когато не се храните организмът влиза в т.нар. „икономичен режим“ и отслабването спира. След края на такива изтощителни диети, всеки грам хранителни вещества, които приемете щом приключите с отслабването, автоматично ще бъде складирано от тялото като мазнини, за да се запаси с енергия. Този механизъм за самосъхранение го предпазва от загиване.

Всеки проблем си има своето решение. Ако сте силни и упорити и имате желание да влезете във форма, можете да го постигнете. Спазвайте тези няколко съвета и скоро резултатът ще бъде налице!

  1. Не яжте тестени изделия (или поне го правете рядко). Консумирайте повече плодове и зеленчуци (пресни, разбира се);
  2. Избягвайте сладкото, ядките и безалкохолните (колкото по-рядко, толкова по-добре);
  3. В дневната дажба включвайте кисело мляко и диетичен хляб, не-тлъста риба и прясна салата, обезсолено сирене или извара;
  4. Движете се повече, ходете пеш, правете упражнения след ставане, плувайте,
    тичайте, ходете на фитнес;
  5. Пийте всеки ден до 2 литра течности – чай, сокове, минерална вода;
  6. Направете си разтоварващ ден. В един ден (който си изберете) пийте само сок или чай.

Пречиствайте организма от шлаки, токсини и отрови

Друго, което можем да направим за да поддържаме здравословно тегло е да изхвърлим излишните течности от организма и да го детоксикираме, особено след зимата. Пречистването му е задължително да се извършва най-малко два пъти годишно.

Живеем в отровна среда – дишаме мръсен въздух, храним се със замърсена храна и пием замърсена вода. Всичко това, в съчетание със стреса, умората и безсънието е пречка за тялото ни само да се пречиства от токсините и вредните вещества, натрупани в него. Ето защо трябва да му помогнем. Лесно е да го направим с помощта на определени продукти. За тази цел можем да ви предложим хранителни добавки изцяло на билкова основа. Ето и някои от тях:

Ликуид Фор Фит

25_23151_280948_5842343b93ab013c484f0e18e46863bf_13c072_301

Това е хранителна добавка, фокусирана върху дълготрайнoто и здравословнo поддържане на нормална телесна маса. Съдържа две групи съставки с различно действие. Първата група са растителни екстракти, които притежават диуретични и пречистващи детоксикиращи свойства, а втората е формирана от растителни екстракти и минерали способстващи за редуциране на телесните мазнини, като се запазва мускулната маса.

Ликуид Фор Фит има целенасочено и комплексно въздействие върху причините за метаболитен дисбаланс, защото именно забавеният метаболизъм и нарушеният физиологичен баланс на основните органи, грижещи се за детоксикацията на организма, са сериозна предпоставка за поява на токсични задръжки и наднормено тегло.

Детоксикиращият и стимулиращ ефект на Ликуид фор фит благоприятства кръвообращението и обмяната на веществата, има диуретично и очистително действие, което в съчетание с правилно и разнообразно хранене и физическа активност ще бъде Ваш добър помощник в трайното и здравословно отслабване.

Витаслим Дрен

Освобождава тялото от излишната вода, токсините и натрупаните мазнини. Комплексното му действие осигурява много по-бързо и ефективно нова елегантна фигура.

Ксанадрен плюс

Съдейства за отвеждане на излишните течности от тялото и допринася за поддържане на нормално тегло. Подходящ е при задържане на вода и усещане на тежест и подуване.

Ксанадрен плюс е хранителна добавка, базирана на бреза и русянка, които подпомагат функцията на естественото дрениране на течности от тялото, без да се нарушава естествения му воден баланс.
Съдържа също бял трън, който допринася за нормалните физиологични функции на пречистване на организма; глог, който допринася за нормалното функциониране на сърдечно-съдовата система и зелено кафе, което допринася за поддържане на метаболизма на кръвната захар след хранене.
Действие:
– Подпомага нормалното отделяне на излишни течности от организма;
– Допринася за защита на клетките от оксидативен стрес;
– Спомага за поддържане на оптимално телесно тегло.

Хидролесс

Подпомага по естествен път изхвърлянето на излишните течности от тялото и запазването на нормално телесно тегло посредством елиминиране на токсичните метаболитни продукти.

Хидролесс не засяга правилното функциониране на организма и не взаимодейства с други медикаменти.

Една капсула от него съдържа: прах от изсушена американска боровинка 80mg, сух екстракт от стръкове на коприва 50mg, прах от изсушен ябълков оцет 50mg, цинк 12mg.

Нормализиране на телесното тегло

В нашите аптеки може да намерите също и различни хранителни добавки, които спомагат за намаляване на апетита и килограмите. Такива са Калорекс, Хитозан, Фемимодел, Захир, Хел кор, Витаслим лайн ,Витаслим лайт, Либра мед , Зелено кафе  и др.

Portrait of a relaxed happy female with her arms outstretched against sky

Ес –Лайн систем 20+ и 40+ години

Включва хранителни добавки на основата на натурални растителни екстракти, познати с полезното си действие в борбата на организма с излишните килограми и топенето на мазнини.

Действие:

Подпомага изразходването на енергия от организма;

Съдейства за поддържане на нормално телесно тегло;

Допринася за нормалните нива на глюкоза в кръвта.

Формолайн L112

Намалява усвояването на мазнини, холестерол и триглицериди, приети с храната.

Основната съставка в продукта Formoline L112 е баластното вещество полиглюкозамин (L112). Той е изцяло от естествен произход и има способността да се свързва с големи количества мазнини, приемани по време на хранене. Поради високия си липидосвързащ капацитет, той редуцира усвояването на мазнини директно от чревния тракт. Основната съставка на Formoline L112 не се разгражда в организма и така заедно със свързаните с нея мазнини се изхвърля по естествен начин. Освен това, несмилаемите и набъбнали баластни вещества в продукта предизвикват леко усещане за ситост.

Хел кор

Представлява продукт на основата на натурални растителни екстракти, които действат синергично и осигуряват в продължение на 6 часа ефективна работа на обменните процеси в организма. Той е високоефективен термогеник (повишава температурата в тялото), който стимулира метаболизма.

Продуктът е предназначен за намаляване на телесното тегло чрез изгаряне на мазнини в областите с най-масово натрупване – корем, ханш и бедра и изразходване на повече калории. Благодарение на HellCore, калориите приемани с храната, вместо да се складират под формата на мазнини, се изгарят по-бързо и ефективно.

Основни ефекти:

– Повишава термогенезата;

– Увеличава енергията;

– Помага за постигане на бързо и трайно отслабване;

– Помага за регулирането на апетита.

Съдържа екстракт от гуарана, йерба мате, колеус форсколий, какао, зелено кафе, бяла върба, черен пипер.

Изготвила:

Димана Иванова

/маг. фармацевт/

Остави коментар