Нова комбинация за лечение на болки в ставите

Какво е ставната болка?

Ставната болка е дискомфорт, който може да се появи във всяка една става и е свързанa обикновено с ограничено и болезнено движение.В повечето случаи, тя е временна и отзвучава без усложнения. Но понякога се изисква по-продължително лечение, особено ако е станала хронична.

Тези болки зависят от някои фактори, като възраст и степен на натоварване на ставата. При по-възрастни хора се появяват поради износването и изтъняването на ставния хрущял, а при по-младите – в следствие на усилена спортна дейност (като фитнес) или при травми. Третата основна причина е възпаление, което може да има разнообразен характер. Реактивният артрит при децата, например, се предизвиква от вируси.

Ставният дискомфорт може да засегне и други тъкани наоколо, като прилежащата кост, близките мускулни сухожилия и лигаменти.

Понякога този вид болка се усеща по продължението на прилежащия нерв и се нарича „ирадиираща болка“. Например при проблем с тазобедрената става, може да се усеща болка в коляното.

В някои случаи тя е по-упорита и изисква продължително лечение. Такива са артритите и артрозите. Артрит е възпалението в ставата, което обикновено предизвиква болка и понякога и оток на мястото. Тази болка може да засегне една или повече стави, в зависимост от отделния случай. Артозата е състояние получено в следствие на износване на ставния хрущял.

Кога е необходим лекар?

Въпреки, че в много от случаите причините са ясни, е добре да се направи консултация с лекар, който да определи точната диагноза и схема на лечение. Така може да се избегне преминаването на болката в хронична.

Задължително е да ви прегледа медицински специалист, ако:

  • има оток, изтръпване и зачервяване на болното място.
  • проблемът е в следствие на травма и е придружен с невъзможност за натоварване на мястото, деформация в ставата, усилена болезненост, обилен отток.
  • ако болката продължава повече от две седмици или не се повлиява от стандартните болкоуспокояващи средства.

Необходими ли са допълнителни изследвания за да се установи причината?

Най-често, причината за ставните болки се открива чрез обикновен преглед, а ако лекуващият лекар прецени и чрез допълнителни диагностични методи, като рентгенова снимка или кръвни тестове.

Лечение.

Когато са от скоро, ставната болка и възпаление се лекуват с болкоуспокояващи медикаменти от групата на НСПВС (Нестероидните противовъзпалителни лекарствени средства) и евентуално кортикостероиди. Техният недостатък е, че не могат да се вземат продължително време, защото се проявяват нежеланите им ефекти (катодразнене на стомаха). Затова, при по-продължителна терапия, е удачно използването на природни продукти като глюкозамин, поради по-добрата им поносимост.

Глюкозаминът е въглехидрат, от който се образуват основните елементи на ставния хрущял. Именно изтъняването на този хрущял предизвиква много често ставните болки. В комбинация с други природни съставки е възможно да се постигне комплексен ефект върху проблема в дългосрочен план. Ето защо, ние от „аптеки Астра“ Ви предлагаме точно това.

Таблетките от серията „Артресан“ са разработени  на основата на глюкозамина в най-използвания му вариант в световен мащаб – като глюкозамин сулфат. Към него са добавени ползите от:

  • Витамин С в ниска доза, спомагащ за укрепването на кръвоносните съдове при зачервяване, посиняване и оток;
  • Ниацин, който се смята, че спомага за понижаването на холестерола;също така чрез сложен механизъм активира витамин С като антиоксидант;
  • Цинкът тук се използва за правилното изграждане на тъканите след контузии, защото участва в процеса на делене на клетките на ниво ДНК;
  • Манганът е важен елемент за нормалното изграждане на костите;
  • Формулата MEDIflex, която съдържа съставки като хондроитин и колаген тип II, които са необходими за подпомагането на структурата и функцията на ставите.

В нашите аптеки можете да намерите марката „Артресан“ и под формата на защитен крем, който помага за възстановяването на клетките и намалява болката. За разлика от таблетките, в него освен глюкозамин и хондроитин има ментол, който загрява болното място и това го прави много подходящ при хронични травми, особено през студените зимни месеци.Друга важна съставка е метил салицилат, който има обезболяващо действие, подобно на аспирина.

През целия месец, продуктите „Артресан“ са на промоция във всички аптеки от веригата „Астра“.

Източник:

http://patient.info/health/joint-painhttps://en.wikipedia.org/wiki/Glucosaminehttps://en.wikipedia.org/wiki/Niacinhttps://en.wikipedia.org/wiki/Zinchttp://lpi.oregonstate.edu/mic/minerals/manganesehttps://en.wikipedia.org/wiki/Manganesehttps://en.wikipedia.org/wiki/Methyl_salicylatehttp://apteka.framar.bg/30042313/артресан-рапид-капс-90http://apteka.framar.bg/30056437/артресан-оптима-1-на-ден-таблетки-30http://apteka.framar.bg/30056436/артресан-комфорт-крем-75-мл
Остави коментар