Създаден за по-добра памет и концентрация

Всички храни ни доставят вещества, които повече или по-малко подхранват нашата нервната система за по-добра памет, концентрация и енергия.
Но няма витамин, минерал или друга биологична субстанция, който мигновено да прави това. Нашето тяло е устроено така, че ги използва първоначално да подхрани основните си функции, като растеж и лечение,а след това на втори етап подсилва способността на мозъка да работи на по-високи обороти. Затова, за да има полза от тях, тези субстанции трябва да се вземат по-продължително време.
Сигурно сте забелязали, че лечебните вещества в храната имат различни положителни ефекти. Причината за това е в тялото ни: то е съставено от множество тъкани и органи, които са свързани по между си в едно цяло. Захранвайки една зона, ние получаваме подобен резултат върху друга, защото това е енергийно ефективно.
Тук ще ви представим една добра формула за по-добра памет и концентрация с името „Гинко Прим“, в която отделните съставки се подпомагат взаимно както в основното си действие по отношение на мозъка, така и в допълнителните им ползи за тялото.В България може да бъде намерен в два варианта, които се различават малко в зависимост от резултата, който искате да постигнете. Обикновеният „Гинко Прим“ е за хора, които имат хронични проблеми със запомнянето, а подсилената „Макс “- опаковка е за такива, подложени на високо умствено натоварване и стрес или когато обикновеният не е достатъчен.

gimkoprim

Таблетките „Гинко Прим“ съдържат:

  • 60 мг стандартизиран екстракт от Гинко билоба (24%флавоноиднигликозиди и 6%терпенолактони),
  • 20 мг DMAE (диметиламиноетанол),
  • 150 мг магнезий,
gimkoprimmax

а в таблетките „Гинко Прим Макс“ има:

  • екстрактът от Гинко е удвоен на 120 мг, откъдето идва името на продукта,
  • количеството магнезий е същото – 150 мг,
  • DMAE е заменен с 15 мг цинк.

Но всъщност как действат отделните съставки?

Екстракт от Гинко билоба
От хиляди години, листата на Гинко билоба се използват широко в китайската медицина. Екстрактът от тях подобрява оросяването на тъканите в мозъка и крайниците, като така им позволява по-лесно да се регенерират. Той действа и като антиоксидант.
Няколко научни изследвания показаха, че растението може да помогне при проблеми с паметта в случаи с деменция или болест на Алцхаймер. Изглежда, че евъзможно да спре на деменцията, особено ако тя е в следствие на мозъчно съдова болест, като подобри оросяването на засегнатите тъкани. Но въпреки това не се възприема,като лекарство за тези болести като цяло.
Китайскотолечебно растениее в състояние да подобри настроението, симптомите на депресия, тинитус (постоянно бучене в ушите), световъртеж и други болести. Въпреки, че много от приложенията му са обещаващи за медицината, е необходимо да бъдат направени допълнителни изследвания върху тях.
Във фармацевтичните проучвания, за оптимален, бе приет екстракт на Гинко билоба, който съдържа 24%флавоноиднигликозиди и 6%терпенолактони,като в състава на „Гинко Прим“. Обичайната доза от природният извлекпри хора с проблеми с паметта е 120 мг дневно еднократно или разделена в два до три приема по 40 мг.
Добавките, които го съдържат, са като цяло безопасни билкови продукти. Възможно е все пак при някои хора да се получат оплаквания, които обикновено са преходни, като главоболие, световъртеж, гадене и сърцебиене, в следствие на подобреното кръвообръщение.
Екстрактът в таблетките „Гинко прим“ е в описания по-горе оптимален състав и доза. Това предпазва пациента от грешки при приготвянето на чай от листата на растението, който ако не се спазят фармакопейните правила може да бъде неефективен и дори токсичен!

gimkoprim2

Магнезий
Магнезият е най-разпространеният минерал в човешкото тяло. Той участва в състава на над 300 ензимни системи, регулиращи синтеза на белтъците, мускулната и костната функция, кръвната захар и високото кръвно.
Тук е използван друг негов важен ефект: той е задължителен елемент за нормалното провеждане на нервните импулси. Допълнителен бонус е участието му в активирането на витамин С, като антиоксидант.
На практика е невъзможно да се измери точното количество на магнезий в тялото ни, защото при нормални условия 50% – 60% се намират в костите и по-малко от 1% е в кръвта, която е най-често използваният метод за измерване на нивото му.На базата на резултатите се предполага в кои тъкани евентуално какво количество има. Това създава предпоставки за неточности, защото не се знае точно колко магнезий има например в мускулите или в нервната система на всеки отделен човек.
С възрастта усвояването на полезния минерал намалява, поради все по-забавящия се метаболизъм. Затова е необходимо да бъде приеман допълнително под формата на хранителни добавки.

ДМАЕ (диметиламиноетанол)
Това е естествена съставка, която обикновено е налична в малки количества в нашия мозък. Като храна, можем да си я набавим от някои рибни продукти, например аншоа и сардини.
Според учените, ДМАЕ спомага за повишаване на настроението, паметта, ученето и ни дава повече физическа енергия. В западните страни, много хора я приемат за намаляване на преумората и подобряване на съня, но не бива да се прекалява с нея, защото може да доведе до безсъние.
Ефектите на тази съставка са по-различни от кафето и другите стимуланти, защото се получават постепенно и са по-продължителни във времето (до4 седмици). Голям плюс е, че след като премине действието, не се наблюдават нежелани реакции, като депресия или преумора, характерни за много лекарства, подпомагащи дейността на мозъка.

Цинк
Цинкът е есенциален елемент както за човека, така и за животните, растенията и микроорганизмите.Ензими с цинков атом в активния им център са широко разпространени в биохимията – такъв е например алкохол дехидрогеназата при хората, разграждащ алкохола в тялото ни.Този елемент допринася за защитата на клетките от оксидативния стрес, възстановява кожата и лигавиците.
В мозъка ни, той се складира в специфични синаптични окончания на определени неврони и може да повлиява нервната възбудимост. Играе ключова роля заневронната проводимост и също и за способността да се учим.
Според проучването „Зенит“, приемането на добавки съдържащи 15 мг цинк дневно, в продължение на три месеца, може да подобри когнитивните функции на мозъка при възрастни по отношение на пространствената работна памет и вниманието.

Концентрацията е първата стъпка към научаването на нещо ново. Ако подобрим концентрацията подобряваме и паметта си. Защо да не ги подпомогнем с „Гинко Прим“!

По случай празниците,през целия месец Декември, всички форми на „Гинко Прим“, както и цялата гамалекарства на фармацевтичната компания „Валмарк“, ще са с подарък за всички наши клиенти, включващ допълнителна опаковка от продукт на Валмарк!

Източници:
http://apteka.framar.bg/30010709/%D0%B3%D0%B8%D0%BD%D0%BA%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BC-%D0%BC%D0%B0%D0%BA%D1%81-%D1%82%D0%B0%D0%B1%D0%BB-60-%D0%BC%D0%B3-30-%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%BA
http://apteka.framar.bg/30052939/%D0%B3%D0%B8%D0%BD%D0%BA%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BC-%D0%BC%D0%B0%D0%BA%D1%81-%D1%82%D0%B0%D0%B1%D0%BB120%D0%BC%D0%B36020
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%B8%D0%BD%D0%BA%D0%BE_%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D0%B1%D0%B0
http://www.webmd.com/vitamins-and-supplements/supplement-guide-ginkgo-biloba
https://en.wikipedia.org/wiki/Ginkgo_biloba
http://www.walmark.eu/bg/Pages/products.aspx?nl_product_id=703&name=%D0%93%D0%B8%D0%BD%D0%BA%D0%BE%D0%9F%D1%80%D0%B8%D0%BC-MAX-120
https://en.wikipedia.org/wiki/Zinc
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17010236
http://rechnik.info/%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D0%BD
https://ods.od.nih.gov/factsheets/Magnesium-HealthProfessional/
http://www.life-enhancement.com/magazine/article/105-presence-of-mind-dmae-the-mood-elevating-smart-nutrient
https://en.wikipedia.org/wiki/Magnesium
http://www.medicinenet.com/ginkgo_ginkgo_biloba-oral/article.htm

Остави коментар