ДОЗА ЗДРАВЕ НА ПРАГА НА ПРОЛЕТТА

Зимата лека, полека си отива , за да отстъпи място на най красивия и изпълнен с надежда за  ново начало сезон – пролетта. Точно тогава много хора се чувстват уморени, отпаднали, депресирани и неработоспособни. Причина за това неразположение са честите вирусни инфекции през студения сезон от годината, приема на антибиотици, липсата на пълноценна, богата на витамини храна, по – слабото слънцегреене, което в своята съвкупност води до отслабване на имунната защита на тялото ни. Слабият имунитет намалява устойчивостта на организма ни срещу химическите, физическите и биологичните патогенни фактори на заобикалящата ни среда.

Затова точно на прага на пролетта трябва да подарим на тялото си доза здраве и енергия, като го подкрепим с естествените дарове от природата. Това са витамините, минералите и екстрактите от лечебни растения.

Всеки витамин и микроелемент е отговорен  за правилното функциониране на даден орган или система.  Приемането на подходящ витаминен коктейл е превантивна мярка срещу  всякакъв здравословен проблем.  Защото много по лесно е да се предпазим от дадено заболяване, отколкото да го лекуваме.

Ето някои продукти , съдържащи най-важните витамини и минерали, които осигуряват жизненост и добро здраве на организма ни:
ЦИТРОСЕПТ ФОРТЕ  АЦЕРОЛА  – Хранителна добавка с екстракт от семки на грейпфрут и изсушена ацерола от грейпфрут, съдържаща естествен витамин С, витамин Е и селен. Приемът на витамин С и селен е от особена важност в периоди на повишена честота на грипни и простудни заболявания. Витамин С от ацерола се абсорбира лесно и в тази връзка се допълва добре с биофлавоноидите от грейпфрут. Витамин С допринася за нормалната функция на имунната система и за защитата на клетките от оксидативен стрес. Той също така допринася за намаляването на чувството на отпадналост и умора и за регенерирането на витамин Е в неговата редуцирана форма.

ВИТАМИКС ЗА ИМУНИТЕТ– съдържа Бета глюкан, Ехинацея, Рутин, Витамин С, Цинк, Селен.Допринася за поддържането на нормалната функция на имунната система.Защитава клетките от оксидативен стрес.Намалява чувството на отпадналост и умора.

ВИТАМИКС Витамин С и Цинк – капсули с удължено освобождаване.Подпомага укрепването на имунната система,защитава клетките от оксидативен стрес,подходящ при физически и умствени натоварвания.

ВИТАМИКС Мултивитамини A-Z Кидс – Комплекс от необходими витамини за детската възраст, с добавени Лецитин и L-лизин.Сиропа е без изкуствени подсладители, овкусители и оцветители. Подходящ за допълване на хранителния режим на децата, за тяхното нормално физиологично развитие и нормално функциониране на имунната система.

ВИТАМИКС ВИТА МЕЧЕТА– 60 желирани Вита мечета осигуряващи нормално физиологично развитие и добро функциониране на имунната система,като допълва хранителния режим на децата.

АБОФАРМА КИНДЕР ФИТ – МУЛТИВИТАМИНИ  сироп  –  по една супена лъжица от течните мултивитамини осигурява 100% от всекидневната нужда от витамини при малчуганите. Допринася за нормалното състояние на костите и зъбите, за поддържане на нормално зрение, за намаляване на чувството на отпадналост и умора и за защита на клетките от оксидативен стрес, стимулира здравословния растеж и апетита им. Приятният плодов вкус на портокал и круша прави течните мултивитамини Киндер фит желани и харесвани от децата. Препоръчва се и за деца занимаващи се активно със спорт и/или умствено натоварване.

ЧУЙ ВАЙТС – внимателно разработени мултивитамини за деца под формата на меки плодови мечета. Те са произведени на базата на естествен плодов пектин, което ги прави още по-меки и сочни. Не съдържат желатин. Подходящи за вегетарианци.
Витамини A, D, B6, B12, и C допринасят за нормалното функциониране на имунната система. Пантотеновата киселина, ниацин, B12 и B6 допринасят за нормалното протичане на метаболизма и производството на енергия. Без консерванти и изкуствени оцветители. Не съдържат мая, пшеница, глутен и яйца.

Имунохелт Форте –  иновативна формула, която допринася за нормална функция на имунната и дихателната система. Допринася за нормалното състояние на телесната температура.

САНОСТОЛ  – поливитаминен сироп за деца, подсилващ защитните сили на детския  организъм и стимулиращ развитието и  разтежа му.

МУЛТИВИТАМИНИ АЛАЙВ – Мултивитамини, заредени само с натурални съставки: 25 витамини и минерали, 18 аминокиселини, 24 плодове и зеленчуци, 13 зелени храни, 12 органични гъби, 12 храносмилателни ензими, Омега 3/6/9 мастни киселини, Цитрусови биофлавоноиди, плюс даващи енергия билки антиоксиданти и специални хранителни вещества

ДОПЕЛХЕРЦ  ИМУНОАКТИВ – продуктът спомага за повишаване нивото на работоспособност и за по- бързо възстановяване на организма при засилена спортна активност. Благодарение на специално разработената ДЕПО формула, таблетките Допелхерц  актив служат като ‘резервоар’ за хранителни вещества и осигурява постепенното освобождаване на  необходимите хранителни субстанции целодневно.

ДОПЕЛХЕРЦ  актив витамини а-я депо – пълноценна комбинация от витамини и минерали при небалансирана диета, тютюнопушене и стрес. Подходящ за подпомагане на съпротивителните сили на организма. ДЕПО таблетките осигуряват удължено освобождаване на съставките.

ДОПЕЛХЕРЦ АКТИВ ИМУНО ЗА ДЕЦА – освен комбинацията от витамини /A,C,D и цинк/ съдържа висока доза масло от черен кимион, което подкрепя имунитета особено през периоди на боледуване и възстановяване. Маслото от черен кимион е използвано в медицината от векове /Египед, Индия, Китай/. Днес е едно от лечебните растения с множество медицински доказателства за неговите благотворни ефекти върху здравето и жезнения тонус и антиоксидантното му действие.

ИМУНОМИКС –  био сертифициран сироп за деца, който подпомага естествените защитни сили на детето.

ИМУНОМИКС  таблетки за възрастни – съдържа екстракти от ехинацея, котешки нокът и прополис, които благодарение на лечебните си свойства правят организма ни устойчив срещу вируситеи бактериите. Ехинацеята има антибиотичен ефект, съизмерим с този на пеницилина.

САМБУКУС – сироп за деца и възрастни. В основата на лечебното му действие е екстракта от черен бъз. Той има силен антиоксидантен, имуностимулиращ, антибиотичен и противовирусен ефект. За профилактика дозата е 10мл.дневно за възрастни и 5мл. дневно за  деца.

ИМУНО КИДС сироп – правилният избор срещу честите вирусни инфекции в детска възраст. Имуностимулиращия ефект е подсилен от съдържащия се в него Бета Глюкан

СУПРАДИН ЕНЕРДЖИ – Благодарение на своята гама от витамини и минерали, осигурява на организма допълнителната енергия, от която се нуждае. Основното предимство е наличието на коензим Q10.

АБОЦЕЛУКС ВИТАМИН C ДЕПО + ЦИНК – чрез своята специална производствена формула снабдява организма с Витамин С на части през целия ден. По този начин той употребява цялото прието количество Витамин С без да
отделя неабсорбиран излишък.

АБОФАРМА ОТ А ДО Z – Една таблетка набавя 27 витамина, минерала и микроелемента. Допринася за нормалното функциониране на човешкия организъм.

ЕВИТАЛ ИМУНОПАУЪР  –  комбинация от натурални екстракти от ехинацея и зърнастец  с имуностимулиращо действие, микроелементи с доказан ефект върху имунните клетки, биофлавоноиди, витамин А и витамин Е. Тези съставки спомагат за повишаване устойчивостта на организма през зимата, както и в периоди на екстремни усилия и стрес. Витамин Е и манган подпомагат защитата на клетките от оксидативен стрес.

Това е малка част от голямото многообразие на поливитамини и имуностимулатори.  Фармацевтите от аптеки „АСТРА” ще ви помогнат да изберете най-
подходящия за вас.

Нека посрещнем пролетта с цялата и красота и очарование, изпълнени с жизненост и ведро настроение!

маг.фарм. Венета Стефанова

Остави коментар