За да е имунната ни система в пълна бойна готовност – нашите препоръки

Начинът на живот на съвременния човек влияе върху способността на имунитета му да се бори с вредните микроорганизми и причиняваните от тях болести. Това може да отслаби тялото и с течение на времето дори да отключи някои хронични заболявания. Решението е в добрият баланс. Като заместим вредните навици с полезни, можем да поддържаме тялото си по-здраво. Тук ще Ви дадем няколко предложения как да стане това.

Повече сън
Може би вече сте забелязали, че при поредица от безсънни нощи по-лесно настивате или се разболявате от грип. Това е така, защото липсата на сън води до по-високи нива на основния хормона на стреса – кортизол (хидрокортизон). Това вещество подтиска образуването на белите кръвни телца на имунната ни система и в допълнение предизвиква възпалителни процеси.
Учените не са единни в мнението си колко време е оптималния, здравословен сън за едно денонощие, защото хората са различни, но се приема, че е между 7 и 9 часа.

Спорт и физически упражнения
Физическите упражнения са полезни за здравето, но когато са умерени. На обикновените хора, които не са активни спортисти, се препоръчва тичане или по-интензивно ходене за около половин час дневно. Движението подобрява биохимията в тялото, което се отразява благотворно на устойчивостта ни срещу вирусите и върху съня.

Правилното хранене
Приемът на прекомерни количества прости захари блокира действието на имунната ни система. Този ефект продължава няколко часа след консумираната сладка храна или течности. При комбинация на витамин С и сладка храна, се блокира действието на витамина, защото той също е прост въглехидрат и организма припознава захарта от сладкото като витамин С.
Плодовете и зеленчуците в храната ни доставят много полезни съставки, като витамините и микроелементите, които са важни за поддържането на добър здравословен баланс. Хубаво е те да са с различни и ярки цветове, защото всеки дава различни ползи: оранжевия обикновено съдържа провитамин А, зеления – магнезий, червения – витамин С.
Някои храни са особено подходящи срещу инфекциите, като пресния чесън със своето антибактериално и противовирусно действие, както и традиционната пилешка супа.
Спекулира се, че гъбите също могат да помогнат много, но всъщност това се оказва вярно само за традиционните азиатски гъби, като шийтаке, чийто начин на употреба е препоръчително да се съгласува с лекар.

Стрес
Днес всеки е подложен на стресови ситуации повече или по-малко – те са част от живота ни. Когато това продължи няколко дни или повече, води до срив на имунната система и става предпоставка за инфекции и други видове болести. Обяснението отново е в механизма на действие на кортизола, който в тези случаи се образува вместо адреналина. При продължителен стрес в течение на седмици, се получава сериозен дисбаланс между двата хормона, с последици за цялото тяло, който води до депресия.
Препоръките на учените са да се прави това, което може да го избегне или намали инфарктните моменти. Доказано е, че медитацията, разговорите за проблема с близък човек, промяната в начина на живот, разходката сред природата и почивката на ново място могат да помогнат в тази насока.

Социална изолация
Здравите отношение с близките ни са добри за нас. Проучванията показват, че хората, които имат стабилна връзка с няколко или повече близки приятели имат по-стабилен имунитет от тези, които са сами.

Чувство за хумор
Установено е, че смехът намалява нивата на кортизола в тялото и засилва производството на тип бели кръвни телца, пряко отговорни за борбата с инфекциите. Може би затова хумористичния тип предавания са с най-високите рейтинги не само у нас, но и по света.

В случаите, когато тези съвети не са достатъчни или трудни за изпълнение, може да се прибегне до натурални продукти, подсилващи допълнително имунната ни система. За разлика от антибиотиците и противовъзпалителните медикаменти, те могат да ни помогнат да преодолеем инфекцията и съпътстващото я възпаление в зародиш, подсилвайки в дългосрочен план защитата на тялото ни срещу вируси, бактерии и други микроорганизми.

Нашето предложение „Инфлуцид“ е точно това. Той представлява немски хомеопатичен продукт, съставен от шест съставки – екстракти от 5 билки и 1 минерал. Те са в подходящите хомеопатични разреждания и в равни части по между си. Това са:
Аконитум – използва се за лечението на остри възпаления, треска и температура;
Бриониа – лекува хронични възпалителни процеси на респираторния тракт, съпътствани от спастична кашлица, пронизваща болка и дрезгав глас;
Еупаториум – спомага за бързото възстановяване на организма, премахва отпадналостта в мускулите;
Гелсемиум – премахва силното главоболие, съпроводено с тежки, парещи клепачи. Дава енергия и е подходящ при силно изтощение.
Ипекакуана – тя е експекторанс – действа, като втечнява и изчиства секретите от бронхите и горните дихателни пътища и така неутрализира мократа кашлица.
Фосфор – минерал, подходящ за лечение на възпалена, раздразнена лигавица с усещане за пареща болка и с изхвърляне на гнойни или кървави секрети. Помага също при възстановяване на издръжливостта на тялото след тежка настинка.
За изграждане на таблетката се използвани помощни вещества, от които по-голяма значение имат лактозата и пшеничното нишесте. Хора с алергии към тези съставки е необходимо да се консултират предварително с лекар, дали този продукт ще е подходящ за тях.

Предимства на лечението с Инфлуцид
Според едно изследване от 2003г., хомеопатичният продукт увеличава активността на интерферона, който „събужда“ белите кръвни клетки за борба с вирусите и сам участва в тяхното унищожаване. Това е важно за лечението в начален стадий срещу грипа, когато имунитета ни все още е силен и свеж.
От друга страна, има научни доказателства, че препаратът играе важна защитна роля срещу болестите. Според проучване от 2009г. намалява повторното боледуване от остри респираторни инфекции при деца, посещаващи детска градина. И получаваме тези ползи практически без нежелани реакции.
Използвайки Инфлуцид, укрепваме своето здраве и така не се налага да се борим в последствие с болестта. Затова ние, от аптеки “Астра“, Ви препоръчваме да се подсилите имено с „Инфлуцид“!

Източници:
http://www.webmd.com/cold-and-flu/cold-guide/10-immune-system-busters-boosters#1
http://www.health.harvard.edu/staying-healthy/how-to-boost-your-immune-system

http://www.influrange.com/en/influcid/about_influcid/index.htmlhttp://dhu-bg.com/9-%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BB%D1%83%D1%86%D0%B8%D0%B4http://www.naturalisimo.co.uk/influcid-by-dhu-flu-and-fever
Остави коментар