РАЗШИРЕНИ ВЕНИ

Това е заболяване, което се характеризира с разширение, увиване и удължаване на вените.

Разширените вени могат да се появят навсякъде във венозната система по тялото: в долната част на хранопровода, в аналната област – хемороиди , но най-честото място са по долните крайници и то в подбедрицата.

Честотата на заболяването е изключително висока. Смята се, че в съвременния свят от разширени вени страдат около 50 % от хората. При жените се среща малко по-често. За съжаление заболяването често остава не диагностицирано и ненавременно лекувано, което довежда до сериозни последици.

Когато продължително  време стоим на едно място, без движение на краката, кръвта забавя своето движение и се задържа в най-ниско разположените части, ако сме прави или седнали , то това са краката. Повишеното налягане във вените от кръвния застой, довежда до отпускане на венозната стена и тогава венозните клапи не могат да функционират правилно. Вследствие на това, част от изпомпаната кръв се връща обратно надолу и това довежда до образуването на разширените вени.

Причините за разширените вени  се крият не само в съвременния начин на живот, който е доста заседнал, но и са еволюционно предопределени. Човек, изправяйки своето тяло е поставил в изключително неблагоприятни условия кръвообращението на долните си крайници. Това важи особено за венозната система, където движението на кръвта се извършва в съдове, в които няма налягане.

Съвременните условия на труд и живот, постиженията на техническата революция значително промениха и намалиха движението на човека.

Най-честите причини за появата на разширени вени са:
професионално увреждане, наследственост, наднормено тегло, травми,бременност, термични въздействия, възраст, пол.

Много хора с разширени вени нямат никакви симптоми, но пък обикновено търсят помощ от естетични съображения.

Разширените вени имат два стадия на протичане.

В начален стадий на заболяването може да минете без лекарства, т.е да опитате първо специалните за целта кремове и мехлеми. Вече има толкова много видове, че изборът е богат. А най-новото в това отношение е специален тонизиращ охлаждащ крем за крака. Той съдържа много полезни компоненти, включително екстракт от конски кестен, етерични и подхранващи масла. Помага отлично на бъдещите майки и жените в рискова група.

В по-късни стадии на заболяването се използват по-силни мехлеми и кремове. Съществуват и таблетки,които укрепват вените. Ако специалистът реши,може да ви предпише.И не на последно място е начинът на хранене. Наблягайте на продукти,богати на растителни антиоксиданти и аскорбинова киселина ( витамин Ц),защото тези вещества укрепват стените на кръвоносните съдове.

При нас ще намерите богата гама от продукти и професионални съвети.

ДЕТРАЛЕКС-филмирани таблетки
Флавоноидна фракция, пречистена и микронизирана (количество, съответстващо на флавоноиди, изразени като Хесперидин: 10%; Диосмин: 90%).
Този лекарствен продукт се отпуска без лекарско предписание. Независимо от това е необходимо да приемате ДЕТРАЛЕКС внимателно, за да получите възможно най-добри резултати от лечението с него.

ЛИОТОН 1000 гел  50 гр.
Това е продукт под форма за външно приложение, поради което е показан за лечение, самостоятелно или в комбинация със системна терапия, при възпалителни или травматични състояния, които се повлияват благоприятно от лекарства с противосъсирващо, противовъзпалително действие.

ВАРИКСИНАЛ – таблетки и крем
За облекчаване на симптомите при хронична венозна недостатъчност: оток, болка, „уморени крака“.

ДИОСМИНОЛ таблетки
Той подобрява тонуса на венозната стена и циркулация на кръвта в долните крайници.

За да сте здрави и красиви
през най-очаквания сезон – лятото,
погрижете се от пролетта!

магистър-фармацевт
Силвия Маркова

Остави коментар