ЦИСТИКЛИЙН Вита голд капсули * 10

ЦИСТИКЛИЙН   Вита голд капсули * 10

ЦИСТИКЛИЙН Вита голд капсули * 10

Лечение и профилактика на цистит.
Какво представлява циститът?
Циститът е възпаление на долния уринарен тракт, характеризиращо се с дискомфорт при уриниране, учестени позиви за уриниране, по-тъмен цвят на урината, понякога със съдържание на кръв, и симптоми като треска, втрисане, болка в долната коремна област. Циститът е често срещан, особено при жените, и в 80% от случаите се причинява от бактерията Ешерихия коли (Escherichia coli).Почти половината от всички жени са изпитали през живота си поне веднъж пристъп на цистит, като 20% от тях страдат от рецидиви.Рисковите фактори за появата на цистит включват заседнал начин на живот с недостатъчна физическа активност, сексуални връзки, менопауза, диабет, предишни уринарни инфекции.
Защо се развива циститът?Бактерията Ешерихия коли / Escherichia coli нормално присъства в перинеалната и перианалната област при мъжете и жените. От тази област бактерията прониква в пикочния мехур през уретрата, прикрепяйки се към вътрешната стена на пикочния мехур и предизвиква инфекция. Тъй като при жените уретрата е много по-къса, отколкото при мъжете, бактерията предизвиква цистит по-често при жените.
Действие на Cysticlean 240 mg РАС Благодарение на съдържащите се 240 мг проантоцианидини в Cysticlean 240 mg РАС се препятства адхезията на бактерията Ешерихия коли (Escherichia coli) към вътрешната стена на пикочния мехур. Когато бактерията няма възможност да се прикрепи към стената на пикочния мехур, тя няма възможност да расте, като не предизвиква инфекции на пикочния мехур . РАС са отговорни за този анти-адхезионен ефект. Това е свързано с концентрацията на РАС. По-голямото количество РАС предизвиква и по-голям анти-адхезионен ефект.

Back to Top