ФОРТЕКС – с мисъл за здравето на хората

ФОРТЕКС – с мисъл за здравето на хората

 

Кои са Фортекс?

 

Фортекс Нутрасютикалс е една от водещите водещите компании, произвеждащи хранителни добавки и здравна козметика в България.

Тя предлага природни продукти с контролирано и гарантирано качество, на цени, съобразени с възможностите на българските потребители.

От 2011 година Фортекс Нутрасютикалс разполага със собствена производствена и лабораторна база в гр. София.

 

Тяхната мисия

 

ProbienЦелта им е да представят на българския пазар иновативни решения и да развива портфолиото си така, че да отговорят на все по-високите изисквания на клиентите, като запазят традиционното си качество. Затова те провеждат строга политика за развитие на своите хранителни добавки и здравна козметика, базирана на доказани научни достижения в диетиката и фармацията.

Фортекс Нутрасютикалс фокусира дейността си върху природните вещества и тяхната биологически максимална съвместимост с човешкия организъм. Подходът, който се използва за създаването на всеки продукт е новаторски и с оптимален ефект за крайния потребител.

Така компанията се стреми да допринесе за повишаването на здравната култура за профилактика, превенция и терапия с ефективни природни екстракти без странични действия.

 

Екип

 

Доброто, професионално отношение към хората започва от екипа им. Той е съставен изцяло от млади хора с магистърски степени в областта на фармацията, маркетинга, инженерните науки.

Изградена е система за тяхното обучение, която включва два учебни цикъла всяка година.

Екипът е винаги на разположение на всички лекари, фармацевти и клиенти за допълнителна информация и методическа помощ, засягаща ефективността и безопасността на продуктите на Фортекс.

 

Партньори

 

Пълната гама от продукти на Фортекс Нутрасютикалс са налични във всички добри аптеки в страната, включително и при нас – в „Аптеки Астра“.

 

Сертификати

 

elaksaВъв фармацията, най-сериозното доказателство за добрата производствена практика са съответните сертификати и при Фортекс Нутрасютикалс те не липсват.

Компанията работи по най-високите стандарти за качество на крайния продукт и при пълна проследяемост на всяко едно от веществата, които се използват в производствения цикъл.

Има сертификати за регистрация на Интегрирана система за управление на качеството и безопасността на хранителните продукти, в съответствие с ISO 9001:2015, ISO 22000:2005 и HACCP в съответствие с правилата и изискванията на международния стандарт ISO:IEC 17021:2011, правилата за сертификация на Intertek и под акредитацията на Службата по акредитация на Великобритания (UKAS).

Фортекс Нутрасютикалс спазва правилата на добрите производствени практики и притежава сертификат GMP за производство на лекарствени продукти.

 

Продукти

 

Българската компания е изцяло фокусирана върху здравето на хората. Сред най-популярните и продукти са:

  • Пробиен – това е марка, включваща 5 отделни продукта. Общото за всички е, че всеки от тях съдържа пробиотици от семействата Лактобацилус и Бифидус. Разликата е в допълнителните съставки: Пробиен форте например е с по-високо съдържание на пробиотици и е подходящ за комбинирано лечение с антибиотици; Пробиен В комплекс – за възстановяване след антибиотичната терапия, а Пробиен Кидс е за деца в три различни форми според предпочитанията и възрастта на детето.
  • Фитолор той е 5 вида, разработени за лечение на обща отпадналост при грип, болки в гърлото, хрема и кашлица. Всички те съдържат изцяло природни съставки от класическата комбинация за укрепване на имунитета – черният бъз, витамин С и цинк в прахчетата за грип Фитолор Хот, до по-екзотичните джинджифил, сладко биле и Индийско бодливо грозде в пастилите за смучене Фитолор.
  • Елакса е ласкативната серия на Фортекс. Тя е в 3 разновидности в зависимост от проблема. Най-меко действие има Елакса Фибри, която леко стимулира чревната перисталтика, а с по-силно са Елакса лактулоза сироп, чиито ефект е силно зависим от повишеният прием на течности и Елакса капсули включващи силната билка зърнастец.
  • magne d'oroМагне Д‘Оро – това е гама продукти, съдържащи магнезий. Прахчетата могат да се изсипят директно в устната кухина без да се разтварят във вода, което е удобство, ако сте непрекъснато в движение. Гелът е вашият продукт, ако предпочитате продуктът с магнезий да се втрива под формата на масаж. Комбинацията с витамините В е подходяща за хора с проблеми в мускулите и периферната нервна система.
  • Рувенор – включва 4 много различни типа продукта за подобряване състоянието на вените (в частност и хемороидите като такива). Рувенор капсули съдържа типичните при такива проблеми билки див кестен и рускус, а Рувенор форте капсули е с усилено действие, като към тези две билки са добавени още две съставки: рутин и диосмин. Лечението се допълва от Рувенор гел с рускус, мента и лавандула и влажни кърпички за хемороиди, съдържащи също билков екстракт – от див кестен и пантенол.
  • Диабекан и Диаврон – това са двата продукта за хора с диабет. Диабеканът е на основата на цейлонска канела, а Диавронът е с алфа липоева киселина.
  • Простамакс – съставът му включва класическата комбинация от сао палмето и коприва, като към нея за по-траен ефект са добавени билката върбовка и микроелементът селен.

 

Международни активности

 

Фортекс Нутрасютикалс изнасят своите продукти в много страни по света: Азербайджан, Виетнам, Грузия, Гърция, Естония, Ирак, Казахстан, Катар, Кипър, Киргизия, Корея, Латвия, Литва, Ливан, Македония, Монголия, Норвегия, Русия, Словения, Судан, Сърбия, Таджикистан, Украйна, Унгария, Швейцария.

Затова техният екип с основание вярва, че предоставя на клиентите си световно качество на достъпна цена.

 

 

 

 

Източници:

http://fortex.bg/

 

Back to Top