„Валмарк“ – чешката приказка

„Валмарк“ – чешката приказка

walmarkКомпанията „Валмарк“ е основана малко след Нежната революция в република Чехия. След първоначална международна дейност с търговия на информационни технологии и домакински уреди, компанията се фокусира върху търговия със селскостопански продукти, а малко по-късно и с безалкохолни напитки.

Приказката на „Валмарк“ започва през 1992 година, когато тя започва да внася, а след това и да произвежда хранителни добавки и лечебна козметика. Добрите финансови резултати помагат на компанията да инвестира в развитието на фармацевтичната си дивизия.

Тя продава бизнеса си със селскостопански продукти и безалкохолни напитки и със средствата изгражда нов модерен завод, отговарящ на европейските стандарти, който е сред най-модерните производства в Чехия.

Днес „Валмарк“ предлага най-голямо многообразие от хранителни добавки сред чешките фармацевтични компании, което е подсилено и от редица лекарствени продукти.

Компанията започва дейност в нашата страна през 2006 година и днес е сред най-стабилните в бранша с хранителни добавки. Тя предлага голяма гама от продукти-лидери в своята област, по-известните от които са:

 

Гинко Прим

GinkoPrim_Max_120_60+20tabletki_h_2015-800x980GinkoPrim“ е уникална комбинация от гинко билоба и магнезий. В зависимост от продукта, третата съставка може да бъде цинк или диметиламиноетанол (DMAE).

Всяка таблетка „GinkoPrim“ съдържа стандартизиран екстракт от листата на гинко билоба. В него имаме точно определено количество на активни субстанции (6 % терпенолактони, 24 % флавоноидни гликозиди). Множество клинични проучвания потвърждават, че екстрактът от гинко билоба подпомага венозното кръвообращение и допринася за нормално периферно кръвооросяване, което е особено важно за поддържане на зрението и слуха, както и на когнитивните функции (памет, концентрация) с напредване на възрастта.

Магнезият е един от най-важните елементи в човешкото тяло – среща се във всяка клетка, необходим е за нормалната функция на нервната система и мускулите; структурен компонент на костите и зъбите. Магнезият подпомага енергийния метаболизъм и мозъчните функции.

Диметиламиноетанол (DMAE) е субстания, която допринася за нормална памет, концентрация и внимание. В комбинация с гинко билоба се използва за поддържане на когнитивните способности с напредване на възрастта. Среща се в някои риби като аншоа, херинга, сардина.

Цинкът е незаменим микроелемент, който също допринася за нормалните когнитивни функции. Той е изключително важен за много процеси в нашето тяло – подпомага имунната система, играе ключова роля за метаболизма на протеините, въглехидратите и липидите, като освен това допринася и за защитата на клетките от оксидативен стрес.

 

Простенал Перфект

Walmark_Prostenal_Perfekt_kapszula__60x_746712_2016.jpgСъдържа „Перфект комплекс“ от три естествени съставки – сау палмето (екстракт от Serenoa Repens), коприва и цинк.

Екстрактът от сау палмето е в нова по-висока концентрация от 320 mg в дневната доза от 1 таблетка и спомага за нормална функция на пикочната система, както и за нормална струя при уриниране.

Екстрактът от коприва също допринася за нормално уриниране, като допълва и засилва ефекта на сау палмето.

Цинкът подпомага  поддържането на нормални нива на тестостерон в кръвта и оказва положително влияние върху мъжката потентност и репродуктивната функция.

„Простенал“ е най-предпочитаната хранителна добавка у нас за лечение на доброкачествена хиперплазия на простатата.

 

Проензи

product_39283 „Проензи® Интензив“ съдържа глюкозамин сулфат и хондроитин сулфат с висока степен на чистота (над 90%) и колаген тип II в биологично активен вид, които са основни структурни компоненти на ставния хрущял, костите, ставните връзки и сухожилията. Комбинираният прием на трите съставки заедно е предпочитан от експертите, като по-благоприятен за хрущяла от самостоятелния прием на колаген.

В добавка има екстракти от бяла върба, тамяново дърво (Boswellia serrata), и куркума, които се използват от хиляди години в индийската лечебна система Аюрведа. Те оказват благоприятно действие, като отварят път към ставния хрущял на основните подхранващи елементи и допринасят за по-добрата му подвижност.

Отделните видове „Проензи“ се различават и по допълнителни съставки, които ги правят по-ефективни за отделните хора, в зависимост от състоянието им.

 

Синулан

sinulan-forte-x-30-tabl-14923Включва три вида продукти, единият от които е за деца. Представлява комбинация от различни растителни екстракти, които спомагат за нормализиране функциите на горните дихателни пътища и синусите. Улеснява дишането, като облекчава отбъбването на носната лигавица и намалява напрежението в областта на синусите.

 

 

 

 

Уринал

УриналПродуктите с марката „Уринал“ съдържат едната от двете активни патентовани субстанции NutriCranTM или CystiCran®, получени от концентриран изсушен сок от плодове на червена боровинка.

Червената боровинка упражнява своя ефект върху болестотворните бактерии, като предотвратява възможностите за размножаването им в уринарния тракт.

Също така е известно, че приемът на антибиотици създава предпоставка за развитие на устойчиви бактериални видове (т.нар. бактериална резистентност) и повтаряне на инфекцията.

Благодарение на своя механизъм на действие, „Уринал® Медикъл“ не позволява развитие на бактериална резистентност, затова действието му подпомага антибиотичната терапия.

Уринал“ е водеща марка в България за своя клас.

 

Дегазин

product_32215Този продукт намалява оплаквания като подуване и напрежение в корема, в резултат на прекомерното образуване и задържане на газове в стомаха и червата. „Дегазин“ съдържа най-високата концентрация симетикон на българския пазар (257,5 мг в 1 капсула). Симетиконът е антипянообразуващ агент – намалява повърхностното напрежение на въздушните мехурчета и спомага за тяхното лесно и бързо отделяне от стомашно-чревния тракт. Така той облекчава бързо подутия от газове корем.

През последните години „Валмарк“ се наложиха като лидер в хранителните добавки на аптечния пазар, поради качествените продукти, които предлагат. Не случайно те получиха и признанието на фармацевтичната общност с приза „Добавка на годината“.

 

Затова ние от „Аптеки Астра“ Ви предлагаме, при необходимост, да се доверите именно на техния опит!

 

 

 

 

 

Източници:

http://www.walmark.eu/bg/Pages/default.aspx

http://www.walmark.eu/en/

Back to Top